pirmdiena, 2015. gada 23. novembris

Restorānu īpatnības

Lai gan man patīk iet uz restorāniem, man ļoti nepatīk gaidīt galdiņu un ēst trokšņainā vietā. Vairākas ēdienkartes ir dārgākas nedēļas nogalēs, jo tas ir viņu aktīvākais laiks. Lai izvairītos no tā, dodieties tur nedēļas sākumā, piemēram, pirmdien vai otrdien. Šīs ir divas dienas, kad ir visvairāk īpašo piedāvājumu.

Ēšana ir laiks, lai ēstu. Tātad, ja Jūs patiešām vēlaties ietaupīt naudu, nepērciet dzērienus, gan alkoholiskos un bezalkoholiskos. Pārejot uz ūdeni, četru cilvēku ģimene var ietaupīt vairāk nekā 10 € par savu pusdienu rēķinu.

Ja Jūs vēlaties ēst restorānā vismaz reizi nedēļā, samaziniet to līdz reizei divās nedēļās vai vismaz nomainiet kādu no šiem ēdieniem ar picu vai kāda cita veida piegādi un ēdiet mājās. Pārtikas izmaksas parasti ir mazākas. Labākā lieta ir tā, ka Jums pat nav jāpieceļas no dīvāna, tikai, lai atvērtu durvis.

Tā pati teorija attiecas uz atbrīvošanos no parādiem. Ja Jūs cīnāties ar parādiem un turpināt izmantot kredītus, ir pienācis laiks atteikties no kārdinājuma. Ja Jūs likvidējat iespēju izmantot kredītus, Jūs ātri redzēsiet, cik viegli ir pielāgot savus tēriņus, lai atspoguļotu to, ko Jūs patiesībā varat atļauties tērēt.

Atcerieties, ka Jūsu situācija ir unikāla un norādītie piemēri var neatspoguļot Jūsu īpašo situāciju. Paturot to prātā, Jūs varat aizstāt šo ar savu informāciju un konstatēt, ka jēdziens paliek tas pats.

pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Daži padomi kā uzlabot savu finanšu stāvokli

Laicīgi izpildiet nākotnes finanšu saistības. Ja Jūs zināt, ka Jūsu automašīna būs drīz jāremontē vai ka Jūsu mājas krāsns būs jātīra, parūpējieties par šīm lietām laicīgi. Nenostādiet sevi tādā stāvoklī, kad vairākas lietas sabojājas uzreiz. Atmaksājiet savus parādus. Lielākā problēma ar neparedzamiem ienākumiem ir tas, ka Jums ir rēķini, kas ir pastāvīgi jāsedz. Atmaksājot parādus ienākumu uzplaukuma laikā, Jūs varēsiet stabilizēt savu finansiālo situāciju, un ilgtermiņā tas ietaupīs vairāk naudas. Daudzus no mūsu ikdienas izdevumiem nav iespējams reāli samazināt, bet pārtikas iegāde ir viena no jomām, kurā gandrīz visi tērē pārāk daudz.