pirmdiena, 2016. gada 8. februāris

Mērenība

Mērenība ir galvenais - viens no vadošajiem iemesliem, kādēļ diētas neizdodas, ir mēģinājums atteikties no atsevišķiem pārtikas produktiem pavisam. Protams, ka, ja Jūs neļausiet kaut ko sev ilgu laiku, beigās Jūs vienkārši padosieties un aizmirsīsiet plānu. Ja Jūs kontrolēsiet savas porcijas un ēdīsiet dažādas lietas mērenos daudzumos, Jūsu plāns būs daudz veiksmīgāks.

Plānojot budžetu, Jūs varat sekot tādam pašam padomam. Budžets darbosies tikai tad, ja Jūs pie tā pieturēsieties un daudzos gadījumos cilvēki cenšas samazināt izdevumus jomās, kas vienkārši neiederas to dzīvesveidā. Ja Jūs zināt, ka Jums patīk ēst kafejnīcās, Jūs diez vai spēsiet pilnīgi katru maltīti ēst mājās. Ja Jūs atzīstat to iepriekš, Jūs varat pielāgot savu budžetu tā, lai Jūs varētu reizi pa reizei atļauties pusdienas kafejnīcā. Galvenais ir sadalīt naudu atbilstoši Jūsu dzīvesveidam un kontrolēt izdevumus visās jomās.

Mērķējiet uz nulli

Pēc tam, kad ienākumi un izdevumi ir uzskaitīti, saskaitiet tos un pārliecinieties, ka mēneša beigās pārpalikums ir nulle. Ja gala summa ir negatīva, Jums ir nepieciešams samazināt dažus no saviem izdevumiem, jo Jums nav līdzekļu, lai tos segtu. Ja gala summa ir pozitīva - apsveicu, bet izmantojiet pārpalikumu iekrājumu veidošanai vai ieguldīšanai.

Vienmēr atlieciet naudu sev, izveidojot krājkontu. Meklējiet augstu procentu kontus un glabājiet lielāko daļu savas naudas.