trešdiena, 2016. gada 10. augusts

Kuri ir lielākie izdevumi?

Krīze, ienākumu samazinājums, bankrots un kopējais finansiālais stress ir gandrīz visu cilvēku prātā mūsdienās. Ir vienkārši veidi, kā ietaupīt naudu, neatņemot pārāk daudz sev un savai ģimenei.

Lielākie izdevumi ģimenes budžetā ir paredzēti dzīvošanai un pārtikai. Tā kā ikvienam ir vieta, kur dzīvot, Jūs nevarat izlaist to, ka Jums ir nepieciešams maksāt par hipotēku vai īri. Pirmā lieta, kas Jums jādara, ir jāpārbauda, ka Jūs saņemat labu piedāvājumu par iztērēto naudu. Salīdzinot dažādus piedāvājumus un procentu likmes, ikviens var atrast izdevīgāko piedāvājumu.

Ja Jūs vēlaties ietaupīt naudu uz Jūsu pārtikas rēķina, apsveriet šīs idejas:

  • Ieskatieties iknedēļas pārtikas preču reklāmās, lai atrastu labākos piedāvājumus. Izveidojiet savu sarakstu atkarībā no piedāvājumiem, nevis no galvas.
  • Bieži vien dažādiem veikaliem būs dažādas stiprās puses. Es pērku gaļu vienā veikalā, dārzeņus citā un visu pārējo citā veikalā, lai iegūtu labākos piedāvājumus.
  • Domājiet lielās kategorijās, nevis specifiskās. Ja Jūs vēlaties iegādāties "augļus", nevis "ābolus" vai "arbūzus", Jūs varat ietaupīt naudu, izvēloties tos ar īpašām cenām. Meklējiet pārtiku, kas Jums patīk un kas ir pieejama par zemāko cenu.
  • Iegādājieties vairumā, bet esiet uzmanīgi. Dažreiz iepirkšanās vairumā var būt lēta, bet pārbaudiet šos piedāvājumus, jo Jums var būt iespēja saņemt vēl izdevīgāku piedāvājumu.
  • Sāciet gatavot ēdienu no nulles. Es zinu, tas izklausās grūti, bet ar laiku kļūs vieglāk. Paciņa ar saldētiem dārzeņiem, gaļa un garšvielas, un vakariņas gatavas.
  • Salīdziniet cenu par vienību vai kilogramu, nevis kopējo preces cenu.
  • Izmantojiet kuponus, bet pārliecinieties, ka tie ir par precēm, kas Jums tiešām ir nepieciešamas.
  • Veidojiet krājumus. Kad Jūs atrodat lielisku piedāvājumu par precēm, kas ātri nebojājas, iepērciet tās vairumā, ja varat.
  • Nepērciet lietas, kas nav izpārdošanā, jo tās iet kopā ar lietām, kas ir izpārdošanā. Bieži vien kūkas maisījums būs izpārdošanā, bet glazūra būs par parasto cenu. Veikali paļaujas uz to, ka lielākā daļa cilvēku pirks glazūru, ja varēs iegādāties kūkas maisījumu par zemāku cenu. Nopērciet kūkas maisījumu, ja tas ir par īpašu cenu, un glazūru iegādājieties vēlāk, kad tā ir izpārdošanā.