svētdiena, 2016. gada 10. janvāris

Daži pieticīgas dzīves ieteikumi

Nosakiet savus finansiālos mērķus. Sarakstiet savas vajadzības un vēlmes. Koncentrējieties uz naudas tērēšanu tikai par vajadzībām un izpildiet savas vēlmes tikai tad, ja esat tām pietiekami iekrājis.

Nespēlējiet azartspēles, nelietojiet alkoholu, nesmēķējiet un nelietojiet narkotikas. Tās ir ne tikai sliktas, rada atkarību, un maksā naudu, tas ir kā dzīves aiziet postā.

Pierakstiet visus savus ikmēneša tēriņus. Izrēķiniet, cik daudz Jūs tērējat degvielai, pārtikas precēm un citām lietām. Ņemiet vērā arī visus pārējos izdevumus. Novērojiet un novērtējiet, vai Jūs varat samazināt dažus no šiem papildu izdevumiem, kas Jums ir jāsedz katru dienu. Nosakiet, cik daudz Jūs varat ietaupīt, ja Jūs samazinātu šos izdevumus. Parastie izdevumi, ko Jūs varat samazināt, ir mobilo telefonu plāns, kabeļtelevīzijas programmu pakete, sporta klubu abonements. Šīs izmaiņas, lai gan sāpīgas, dos Jums daudz papildus naudas, lai palīdzētu Jums atbrīvoties no parādiem.

Iepērcieties gudri, pērkot pārtikas preces un sadzīves preces. Izmantojiet kuponus, meklējiet īpašos piedāvājumus. Iegādājieties preces, kas nebojājas vairumā, ja tās ir par izdevīgu cenu. Pienu, sviestu un sieru var sasaldēt. Nepērciet bezalkoholiskos dzērienus, tie ir pārāk dārgi un tikai bojās Jūsu veselību. Paturiet vienu pudeli un piepildiet to ar ūdeni, pudele ūdens ir pārāk dārga. Nekad netērējiet naudu uzkodu automātos.

Vakariņošana restorānā var būt dārga, tādēļ dariet visu iespējamo, lai samazinātu šīs izmaksas šajos grūtos ekonomikas apstākļos. Neatkarīgi no Jūsu ēšanas ieradumiem, ja Jūs vēlaties ietaupīt naudu šajā jomā, Jums kaut kas ir jāmaina. Bet, tāpat kā ar citām lietām, Jūs pieradīsiet pie tām un vēlāk brīnīsieties, kāpēc Jūs to nedarījāt agrāk.