piektdiena, 2016. gada 10. jūnijs

Kredīts ar parādsaistībām

Bieži uzdots jautājums kredītu ņēmēju vidū ir par to vai var saņemt kredītu ar parādsaistībām? Atbilde ir jā, kredītu var saņemt arī ar nenokārtotām parādsaistībām! Kredītu kompānijas piedāvā saņemt aizdevumu arī ar nenokārtotām parādsaistībām, tāpēc ka šie kredītu devēji ir kļuvuši par ļoti populāru un ienesīgu biznesu, kas savukārt palielina konkurenci.

Lielas konkurences apstākļos, kredītu kompānijas cīnās par katru potenciālo klientu, lai varētu izdzīvot, veiksmīgi turpinot savu uzņēmuma attīstību. Visiem zināms tas, ka sabojāta kredītvēsture ir vispopulārākais iemesls, kāpēc kredītu kompānijas atsaka aizdevuma izsniegšanu saviem klientiem. Kredītu ņēmējiem nav grūti sabojāt kredītvēsturi, jo atliek tikai nokavēt dažus aizdevuma maksājumus un Jūs jau tiksiet iekļauts kredītu parādnieku sarakstā. Šis parādnieku saraksts ir pieejams visiem kredītu devējiem, kas pārbauda katru klientu, pirms izsniedz tam aizdevumu. Kredītu reģistrā uzglabājās informācija par kredītu ņēmējiem vismaz 10 gadu garumā, kas ļoti atvieglo kredītu kompāniju darbu un samazina risku aizdot naudu cilvēkam, kurš pēc tam šo naudu nemaz nevēlēsies atmaksāt. Taču, lai atteiktu kredīta piešķiršanu, konkrētam kredīta ņēmējam, nav nepieciešams būt parādnieku sarakstā, jo pietiek ar to, ka Jums uzrādās nedisciplinēti un neregulāri citu aizdevumu maksājumi, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc kredītu kompānijas atteiks aizdevuma piešķiršanu. Tas ir tāds uzticības jautājums, jo naudas lietās draugu nav. Visiem kreditētājiem ir pieejamas ne tikai jau pieminētā parādnieku datubāze, bet arī tādi informācijas avoti, kuros ir apvienota potenciālā klienta darba attiecību un ikmēneša ienākumu dati.

Tiem, kuriem ir nenokārtotas parādsaistības, ir jāmēģina tās sakārtot, pretējā gadījumā aizdevumu nebūs iespējams saņemt. Ja runā par pavisam nelieliem aizdevumiem, kas nepārsniedz 50 eiro, tad ar nenokārtotam parādsaistībām, šādu naudas summu ir iespējams saņemt. Taču ne visas ātro kredītu kompānijas to piešķirs. Tāpēc, tas var prasīt vairākus aizdevuma pieteikuma mēģinājumus, pie dažādām aizdevuma kompānijām. Tomēr tas nav neiespējami saņemt kredītu ar nenokārtotām kredīta parādsaistībām.

Visiem saprotams, ka darba alga ir tikai viens no iespējamajiem ienākumu veidiem. Jebkuram kredītu ņēmējam var būt arī citi ienākumi veidi kā pensija, stipendija augstskolā, dažādi sociālie pabalsti, ienākumi no nekustamā īpašuma īres, dažāda veida honorārs, apdrošināšanas atlīdzība izmaksa, visa veida ziedojumi, kādas citas personas piešķirti finanšu līdzekļi un, protams, arī neoficiāli ienākumi, “aplokšņu alga”, no kuras tad netiek maksāti nodokļi un tā oficiāli nekur neuzradās. Diemžēl Latvijā "aplokšņu alga" ir ļoti populāra tāpēc, ka uzņēmumiem ir grūtības ar izdzīvošanu, maksājot visus nodokļus un algas oficiāli.