piektdiena, 2018. gada 7. septembris

Par aizņemšanos

Daži cilvēki ir sajūsmā par greznu dzīvesveidu, pateicoties kredītkartēm un citiem kredītiem. Viņi vēlas doties vienā atvaļinājumā pēc otra. Iegādāties jaunākās ierīces un tālruņus. Izbaudīt visas labākās privilēģijas un tā tālāk. Problēma ir tā, ka šis dzīvesveids ir balstīts uz parādiem un kredītkartēm un nepaies ilgs laiks, līdz šie cilvēki saskarsies ar maksātnespēju.

Daudzi cilvēki vēlas izvairīties no mājokļa kredītiem, bet viņi vienkārši nezina, kā. Sākumā tas bija pārvaldāms, bet, pateicoties to greznajam dzīvesveidam, parādi pieauga nekontrolējami. Tam tā nav jābūt.

Jums ir nepieciešams atmaksāt mājokļa kredītu, lai Jūs varētu kļūt finansiāli droši un brīvi.
Atzīstiet sev, ka Jums ir parādu problēmas. Nebēdziet no tām, jo Jūs nekur tālu netiksiet. Uzņemiet Jūsu parādu problēmas un visu, ko tās ietver. Tas ir sāpīgi. Jūs esat bijuši bezatbildīgi un Jūs esat iestiguši parādos. Jūs esat vienu soli prom no nabadzības un bankrota, bet Jūs esat pārāk lepni, lai to atzītu.

Izvērtējiet savu pašreizējo finansiālo situāciju. Cik daudz Jūs nopelnāt katru mēnesi? Cik lieli ir Jūsu ikmēneša izdevumi? Bez kurām precēm Jūsu ikmēneša budžetā Jūs varat iztikt? Sāciet atteikties no lietām, kas Jums patiešām nav nepieciešamas! Esiet uzmanīgi, nosakot tās lietas, kas Jums ir nepieciešamas. Ja Jūs varat dzīvot bez tā, tā ir lieka greznība.

Izveidojiet plānu, lai novērstu parādus. Uzstādīt mērķa summu, ko Jums ir nepieciešams atmaksāt katru mēnesi un katru gadu. Ja Jums pašlaik nav pietiekami daudz ienākumu no Jūsu algas, atrodiet citu darbu vai izveidojiet savu uzņēmumu, kas gan var būt pārāk riskanti.

Nosakiet termiņu Jūsu plānam. Nosakot termiņu saviem plāniem, Jūs parādāt savu apņemšanos atbrīvoties no parādiem. Tas arī nozīmē, ka Jūs esat gatavi darīt visu nepieciešamo, lai atbrīvotos no parādiem.

Sāciet pelnīt. Sāciet taupīt. Sāciet maksāt. Tas būs grūti sākumā, bet, ja Jūs neatmetīsiet tam ar roku, Jūs redzēsiet rezultātus jau pēc dažiem mēnešiem.